top of page

(Hybride) Warmtepompen

Met een warmtepomp verwarm je je huis zonder aardgas. Hiermee wordt je woning een stuk duurzamer. En als je nú een warmtepomp aanschaft, kun je subsidie krijgen. Ontdek hoe een warmtepomp werkt en welke warmtepomp geschikt is voor jouw huis.

Een warmtepomp vervangt je CV-ketel, of werkt met de CV-ketel samen (dat laatste noemen we een hybride warmtepomp). Je verwarmt je huis en - als de warmtepomp je CV-ketel vervangt - ook je water voor douche en keuken. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de lucht of bodem. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp kun je van het gas af, of heb je in ieder geval minder gas nodig. Dat is goed voor het klimaat, en het betekent ook dat je direct geld gaat besparen op je energierekening.

 

In de toekomst moeten alle huishoudens van Nederland van het aardgas af zijn. Bereid je hier alvast op voor en ga meteen informatie verzamelen over een warmtepomp. Wacht niet te lang, want op dit moment krijg je subsidie voor een warmtepomp. Dat maakt het nog aantrekkelijker om er nu een te nemen!

 

Welke warmtepomp past bij mijn woning?

Je hebt veel verschillende soorten warmtepompen. Het belangrijkste onderscheid is dat tussen een volledig elektrische warmtepomp (all electric) en een hybride warmtepomp. Een volledige elektrische warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming van je huis, maar ook voor het warme water in de keuken en badkamer. Je CV-ketel kan de deur uit. Hij is geschikt als je huis gemiddeld tot goed geïsoleerd is. Een hybride warmtepomp werkt samen met je CV-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de CV-ketel springt alleen bij als het erg koud is. De CV-ketel zorgt ook nog voor warm water in de badkamer en keuken. Voor een hybride warmtepomp is geen goede isolatie nodig, maar je haalt er wel meer uit als je ook beter gaat isoleren.

STEK

M&M Installatie B.V. is een STEK-erkend bedrijf. Wij voldoen aan de eisen die de Stichting Erkenningsregeling voor de Uitoefening van het Koeltechnisch Installatiebedrijf stelt. De belangrijkste doelstelling van STEK en de aangesloten installateurs is het voorkomen van onnodig verbruiken van koudemiddelen met als resultaat een schoner milieu. Onze STEK-monteurs hebben de opleiding en de ervaring die nodig zijn om elke airco, warmtepomp of koelinstallatie verantwoord en milieuvriendelijk te monteren en onderhouden.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? Vraag een adviesgesprek aan bij jou thuis en wij vertellen graag meer over de geschikte oplossing voor jou persoonlijke situatie. 

EyUs0YDk.png

Voor vragen en offertes

Neem contact met ons op en krijg binnen 1 werkdag reactie. 

bottom of page