top of page

Rookkanalen

Rookkanalen dienen als doorgang voor rookgassen die worden geproduceerd door verbranding in jouw hout- of  pelletkachel. Ze spelen een cruciale rol bij het afvoeren van schadelijke rook, gassen en dampen naar buiten, waardoor jouw huis vrij blijft van giftige stoffen.

Er zijn verschillende opties beschikbaar om jouw rookkanaal te optimaliseren en aan te passen aan je specifieke behoeften.

Wanneer je graag een kachel in huis wenst te hebben, maar er geen schoorsteen aanwezig is, biedt een dubbelwandig rookkanaal de ideale oplossing. Dit rookkanaal kan namelijk door jouw huis worden opgebouwd, waardoor je toch kunt genieten van de warmte van een kachel, zelfs zonder een schoorsteen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een dubbelwandig kanaal aan de buitenkant van het huis te bevestigen. Op deze manier kun je nog steeds een kachel in huis hebben, zonder dat er een rookkanaal aanwezig is in jouw woning.


Een dubbelwandig rookkanaal is een uitstekende keuze voor maximale veiligheid en efficiëntie. Dit type rookkanaal bestaat uit twee pijpen: een binnenste pijp voor de rookafvoer en een buitenste pijp als isolatielaag. Het dubbelwandige ontwerp minimaliseert het risico op brandgevaar en zorgt voor een effectieve afvoer van rookgassen. Dit is vooral belangrijk bij het verwarmen van uw huis met behulp van een haard of kachel.

In het geval van een bestaand rookkanaal, kan een flexibel rookkanaal een ideale oplossing zijn. Een flexibel rookkanaal bestaat uit een buis die in het bestaande rookkanaal wordt geplaatst. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om het rookkanaal aan te passen aan de specifieke structuur en vereisten. Het resultaat is een verbeterde rookgasafvoer, betere trek en minder rookterugslag. Bovendien wordt dit kanaal rondom afgestort met een brandwerende en isolerende korrel, deze gaat condensvorming in het kanaal tegen, maar zorgt er ook voor dat de warmte die vrij komt bij het stoken optimaal de ruimte in trekt en niet verdwijnt in de schoorsteen.  

Je kunt overwegen om je rookkanaal te laten omkokeren, waarbij er een omkasting van brandwerend materiaal om het rookkanaal wordt geplaatst. Het omkokeren van rookkanalen heeft verschillende voordelen. Het biedt extra brandveiligheid en kan tevens een upgrade betekenen voor de uitstraling van je interieur door de omkasting van het dubbelwandige rookkanaal.

Onze professionele teams zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van rookkanalen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen conform het Bouwbesluit en volgens de Europese CE en NEN-normen betreffende kachelpijpen en schoorstenen.  We zorgen ervoor dat jouw rookkanalen perfect zijn afgestemd op je kachel, waardoor je kunt genieten van een veilige en effectieve werking.

WhatsApp Image 2023-07-04 at 20.26.22.jpeg

Voor vragen en offertes

Neem contact met ons op en krijg binnen 1 werkdag reactie. 

bottom of page